Bemutatkozás

Az együttes 1992-ben alakult Sturcz Quartet néven.
Tagjai magasan képzett művészek, akik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végeztek Budapesten.

Tagok
Oláh Vimos 1. hegedű
Szilágyi Péter 2. hegedű
Benkő Gyula brácsa
Sturcz András cselló, aki egyben az együttes vezetője is

A repertoár:
A vonósnégyes repertoárja igen tág, a klasszikus zenétől a kortárs zenéig terjed, a pop és jazz zene érintésével, de főként az igényes szórakoztató, ismertebb klasszikus zene az irányadó.
Rendszeresen játszunk önálló koncerteken, közreműködünk hazai és külföldi fesztiválokon, könnyűzenei rendezvényeken, államfői fogadásokon, kiállítás megnyitókon, konferenciákon, szakmai és kulturális rendezvényeken, partikon, céges rendezvényeken is.
Igény szerint kibővített, kamarazenekari felállással is játszunk.
Az együttes fő profilja a könnyed klasszikus szórakoztató zene, kiegészülve a kortárs zeneszerzők darabjaival, popzenei elemekkel.

Fellépések:
Számtalan koncert, külföldi fellépés és lemezfelvétel fűződik a vonósnégyes nevéhez. Rendszeresen játszik Al Di Meola koncertjein, fellépett már a Buena Vista Social Club együttessel és Ibrahim Ferrerrel, a Jethro Tull együttessel és Ian Andersonnal, Chris Thompsonnal, Leslie Mandokival, Bonnie Tylerrel, Jennifer Rushhal, Roger Hodgsonnal és a Kaolin együttessel is.
Sok koncertet adtunk önállóan, illetve a fenti együttesekkel, zenészekkel közösen a világ különböző helyein, pl.: Berlin, Drezda, München, Hamburg, Bécs, Eisenstadt, Tokyo, Szöul, Athén, Lissabon, Brüsszel, Strasbourg, Torino, Bologna stb.

Al Di Meola a következőket írta velünk kapcsolatban:
"A tehetség az egyik legfontosabb szempont, de legalább annyira számít a zeném iránti lelkesedés. Magyarországon azt tapasztalom, hihetetlen a választék, és kifinomult a zenei kultúra. A zenészeknek nem a régi klasszikusokat, Bachot vagy Mozartot kell csak érteniük, hanem a kortárs zenét is. Ezek a srácok, /a Sturcz Quartet/ akikkel dolgozom, szeretik a kortárs zenét, az én zenémet is. Hát ez, ami döntő, mert velük meg tudom valósítani az álmaimat."